Gebakken Banaan met Rum

Gebakken Banaan met Rum

Gebakken banaan met rum is een heerlijk nagerecht, waarbij je ook verschillende soorten ijs kunt serveren.

Bovendien kun je allerlei verschillende soorten rum gebruiken, maar het nagerecht ook variëren met andere soorten drank, geheel afhankelijk van je eigen smaak.

Recept gebakken banaan met rum en ijs

Dit recept wordt normaliter gebruikt als relatief snel te maken nagerecht, hoewel je het vanzelfsprekend op ieder moment van de dag kunt eten.

We gaan in dit recept uit van normale rum, en vanille-ijs.

Ingrediënten

  • Vanille-ijs, 4 of 8 bolletjes.
  • 2 Bananen.
  • Bruine suiker.
  • Een willekeurige soort rum.
  • Een klein stukje roomboter.

Bereidingswijze

Ontdoe de bananen van de schil en halveer ze over de lengte.

Doe de roomboter in een koekepan en laat het smelten. Bestrooi de bananen aan beide kanten met veel suiker, en leg de bananen met de platte kant naar beneden in de gesmolten roomboter. Bak de bananen op een middelmatig vuur.

Als de platte kant bruin begint te worden de bananen omdraaien. Zodra de suiker begint te karameliseren het geheel afblussen met de rum. Goed blijven verwarmen, en kort flamberen. Doe dit bijvoorbeeld met lange lucifers.

Kort flamberen omdat je dan de smaak van de rum blijft behouden, dus slechts een paar seconden.

Doe de gebakken banaan op een bord, en doe er één of twee bolletjes vanille-ijs bij.

Wil je het echt interessant maken? Serveer er dan een klein glaasje rum bij. Dat maakt het nagerecht nog lekkerder.

Variaties
In plaats van rum kun je diverse andere dranksoorten gebruiken, een notenwijn, of een goede likeur. Denk bijvoorbeeld aan Amaretto of een sinaasappellikeur. Geheel naar eigen smaak.

Om de smaak van de dranksoort nog verder op te waarderen, kun je ook bij het ijs diverse andere smaken serveren. Bijvoorbeeld rumijs, wat je eventueel zelf kunt maken.

Ook kun je juist contrasterende ijssoorten gebruiken, bijvoorbeeld citroenijs.

Advertentie

Gebakken Banaan met Rum


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 255 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Bananen
Price: 4

Directions:
Gebakken banaan met rum is een heerlijk nagerecht, waarbij je ook verschillende soorten ijs kunt serveren. Bovendien kun je allerlei verschillende soorten rum gebruiken, maar het nagerecht ook variëren met andere soorten drank, geheel afhankelijk van je eigen smaak. Recept gebakken banaan met rum en ijs Dit recept wordt normaliter gebruikt als relatief snel te maken nagerecht, hoewel je het vanzelfsprekend op ieder moment van de dag kunt eten. We gaan in dit recept uit van normale rum, en vanille-ijs. Ingrediënten Vanille-ijs, 4 of 8 bolletjes. 2 Bananen. Bruine suiker. Een willekeurige soort rum. Een klein stukje roomboter. Bereidingswijze Ontdoe de bananen van de schil en halveer ze over de lengte. Doe de roomboter in een koekepan en laat het smelten. Bestrooi de bananen aan beide kanten met veel suiker, en leg de bananen met de platte kant naar beneden in de gesmolten roomboter. Bak de bananen op een middelmatig vuur. Als de platte kant bruin begint te worden de bananen omdraaien. Zodra de suiker begint te karameliseren het geheel afblussen met de rum. Goed blijven verwarmen, en kort flamberen. Doe dit bijvoorbeeld met lange lucifers. Kort flamberen omdat je dan de smaak van de rum blijft behouden, dus slechts een paar seconden. Doe de gebakken banaan op een bord, en doe er één of twee bolletjes vanille-ijs bij. Wil je het echt interessant maken? Serveer er dan een klein glaasje rum bij. Dat maakt het nagerecht nog lekkerder. Variaties In plaats van rum kun je diverse andere dranksoorten gebruiken, een notenwijn, of een goede likeur. Denk bijvoorbeeld aan Amaretto of een sinaasappellikeur. Geheel naar eigen smaak. Om de smaak van de dranksoort nog verder op te waarderen, kun je ook bij het ijs diverse andere smaken serveren. Bijvoorbeeld rumijs, wat je eventueel zelf kunt maken. Ook kun je juist contrasterende ijssoorten gebruiken, bijvoorbeeld citroenijs. ...

Published onza dec 2 by