Cashewnoten

met IJs en Notensaus

Gebakken banaan met ijs en warme notensaus is een heerlijk nagerecht dat compleet anders is als andere recepten met gebakken banaan. Dat komt voornamelijk omdat je eigenlijk met drie hoofdingrediënten te maken krijgt, die een geheel andere smaak hebben.

De combinatie is dan ook erg verrassend, maar buitengewoon lekker.

Recept gebakken banaan ijs en warme notensaus

Gebakken banaan ijs en warme notensaus is simpel klaar te maken, en kan na ieder hoofdgerecht.

We gaan in dit recept uit van cashewnoten, en vanille-ijs. We gebruiken bovendien een ijs zoals je dat in pakken kunt kopen in iedere supermarkt. Maar je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het ijs zelf te maken, of een andere smaak ijs te gebruiken.

Ingrediënten

  • Vanille-ijs, 4 of 8 bolletjes.
  • 4 Bananen.
  • 6 Eetlepels honing. Welke honing maakt niet uit.
  • Boter.
  • 100 tot 120 gram noten, bijvoorbeeld cashewnoten.
  • Bij voorkeur ongezouten.

Bereidingswijze

Hak de noten. Hoe grof of fijn je deze hakt, ligt aan je eigen smaak, maar hak ze niet te fijn.

Smelt een klontje boter in een pan, roer de honing er door, en laat dit ongeveer een minuut zachtjes doorpruttelen.

Roer de gehakte noten door de saus, en neem daarna de pan van het vuur.

Ontdoe de bananen van de schil, en snij de bananen in de lengte doormidden.

Verhit in een koekenpan wederom een klontje boter, laat dit smelten, en bak de halve bananen aan alle kanten bruin.

Schep naar smaak één of twee bolletjes ijs op een bordje, en leg er twee halve gebakken bananen naast.

Giet de saus over de bananen, en serveer het nagerecht direct.

Variaties
Natuurlijk kun je allerlei soorten ijs gebruiken, en ook bolletjes ijs gebruiken met verschillende smaken.

Datzelfde is van toepassing op de notensoort. Eigenlijk zijn alle soorten noten mogelijk, van pinda tot walnoot of hazelnoot.

Een tip, als je walnoten gebruikt, neem dan ook walnootijs.

Advertentie

Gebakken banaan met ijs en warme notensaus


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 375 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Bananen
Price: 4

Directions:
Gebakken banaan met ijs en warme notensaus is een heerlijk nagerecht dat compleet anders is als andere recepten met gebakken banaan. Dat komt voornamelijk omdat je eigenlijk met drie hoofdingrediënten te maken krijgt, die een geheel andere smaak hebben. De combinatie is dan ook erg verrassend, maar buitengewoon lekker. Recept gebakken banaan ijs en warme notensaus Gebakken banaan ijs en warme notensaus is simpel klaar te maken, en kan na ieder hoofdgerecht. We gaan in dit recept uit van cashewnoten, en vanille-ijs. We gebruiken bovendien een ijs zoals je dat in pakken kunt kopen in iedere supermarkt. Maar je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het ijs zelf te maken, of een andere smaak ijs te gebruiken. Ingrediënten Vanille-ijs, 4 of 8 bolletjes. 4 Bananen. 6 Eetlepels honing. Welke honing maakt niet uit. Boter. 100 tot 120 gram noten, bijvoorbeeld cashewnoten. Bij voorkeur ongezouten. Bereidingswijze Hak de noten. Hoe grof of fijn je deze hakt, ligt aan je eigen smaak, maar hak ze niet te fijn. Smelt een klontje boter in een pan, roer de honing er door, en laat dit ongeveer een minuut zachtjes doorpruttelen. Roer de gehakte noten door de saus, en neem daarna de pan van het vuur. Ontdoe de bananen van de schil, en snij de bananen in de lengte doormidden. Verhit in een koekenpan wederom een klontje boter, laat dit smelten, en bak de halve bananen aan alle kanten bruin. Schep naar smaak één of twee bolletjes ijs op een bordje, en leg er twee halve gebakken bananen naast. Giet de saus over de bananen, en serveer het nagerecht direct. Variaties Natuurlijk kun je allerlei soorten ijs gebruiken, en ook bolletjes ijs gebruiken met verschillende smaken. Datzelfde is van toepassing op de notensoort. Eigenlijk zijn alle soorten noten mogelijk, van pinda tot walnoot of hazelnoot. Een tip, als je walnoten gebruikt, neem dan ook walnootijs. ...

Published onza dec 2 by